Noen ganger har man angst for noe uten at man vet hvorfor og uten at det finnes noen logisk forklaring på at det er slik. Andre ganger har man hatt en negativ opplevelse og prøver etter beste evne å unngå lignende situasjoner. Er det en eksamen rett rundt hjørnet bruker man kanskje mye tid på å grue seg. Alt dette går utover over søvn, konsentrasjon og ikke minst livskvalitet.

Når vi vil slutte med en uvane eller oppførsel, bruker vi logikken (f.eks. det er ikke noe å være redd for), rasjonaliseringsevnen (f.eks. flyr jeg ikke, kommer jeg ikke på ferie) og viljestyrke. Disse tingene ligger i den bevisste delen av sinnet, mens vanen med å reagere med høy puls, svette hender, skjelving osv. ligger i det ubevisste, hvor det bevisste ikke har noen umiddelbar innflytelse. Så, selv om vi bevisst ønsker å gjøre positive endringer, vil ikke underbevisstheten gi slipp på vanen. Det må overtales til å endre vanen til noe som er mer fordelaktig for oss. Det kan faktisk være en fordel, for tross alt er noen vaner avgjørende for vår overlevelse. Tenk deg om du plutselig mistet den lærte atferden eller vanen med å kjøre bil; det ville være farlig, ikke sant?

Hvordan hjelper hypnose?

Ved å bruke hypnose kommuniserer vi direkte med denne kraftige ubevisste delen av sinnet. Hver vane – selv om den kanskje ikke er sunn – har en positiv intensjon. Ubehagelige fysiske reaksjoner når du f.eks. vurderer en flytur, vil kanskje hindre deg i å reise og dermed slipper du påkjenningen. 

Hvis du ønsker å forandre en vane, er det klokt å engasjere begge deler av sinnet. Det bevisste sinnet brukes til sette målet ditt,  og å engasjere det ubevisste sinnet i hypnose er en måte å få begge til å arbeide for for samme resultat!

Tenk så deilig det ville være å møte disse situasjonene med trygghet og ro. Det går an!

Les mer om hypnoterapi og/eller EFT.

Les tilbakemeldinger fra fornøyde klienter.

Eksempler på hva du kan få hjelp til:

  • Eksamensnerver
  • Flyskrekk
  • Klaustrofobi
  • Heisskrekk
  • Sprøyteskrekk  OBS! Dugnadspris t.o.m. 30.06.21: kr 100,-. Les mer her.
  • Høydeskrekk
  • Redsel for tunneler
  • ….og mye mer – spør!
Fremgangsmåte, tidsbruk og pris
  1. konsultasjon:  Samtale der vi snakker om hva du er redd for, reaksjoner og tanker
  2. konsultasjon:  Personlig tilpasset terapi

Bor du utenfor Nordre Follo er det mulig å gjennomføre terapien online.

Pris pr. konsultasjon (ca. 60 min.) er kr 970,-.  (kr 100,- for sprøyteskrekk)

N